...
Konferens i Lund tar upp problemet med matsvinn
 

Vilken betydelse har förpackningarna för uppkomsten av det alltmer ökade svinnet av mat och livsmedel i storkök, restauranger och hushåll? Det är en av frågorna, som kommer att diskuteras i Stadshallen i Lund den 8 juni i samband med heldagskonferensen "Livsmedelsförpackningar 2011".
En av föredragshållarna blir Louise Ungerth (bilden) från Konsumentföreningen Stockholm, som kommer att tala om hur dåliga förpackningar förstör livsmedelsprodukter, kostar pengar och belastar miljön.


I konferensen deltar också docent Fredrik Wikström vid Karstads universitet, som tillsammans med forskarkollegan Helene Williams har forskat kring sambandet mellan matspill och förpackningsutformning.
En lång rad representanter för olika förpackningstillverkare och –användare finns också med i programmet för konferensen, bland annat från företag som Findus, Billerud/Nine TPP, Tetra Pak, Flextrus, Å&R Carton och Ecolean.
"Livsmedelsförpackningar 2011" arrangeras av Packmarknaden tillsammans med Skånes Livsmedelsakademi och förpackningsklustret Packbridge.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-05-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Övriga Övrigt Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK