...
Billerud genomför annorlunda IRL-test:
Låda med kristallglas på "världsturné"!
"Troligen vårt mest realistiska förpackningstest", säger Jimmy Nyström (tvåa fr. höger) som tillsammans med resten av teamet med spänning följer "kristallådans" äventyr ute i världen...

Under en transport utsätts en förpackning för mycket varierande påfrestningar. Stora mängder livsmedel och andra varor förstörs årligen på grund av undermåliga förpackningar, som inte klarar de belastningar de får utstå. Nu har svenska Billerud satt igång ett annorlunda IRL-test (In Real Life) för att utröna hur en transportförpackning i wellpapp klarar de påfrestningar och miljöer den utsätts för. Från koncernens bruk i Gruvön har man nämligen skickat ut en wellpapplåda fylld med sköra kristallglas från Orrefors på en "världsturné", där lådans äventyr och påfrestningar noggrant ska följas!
"Det här kan vara det mest realistiska förpackningstest, som vi har gjort", säger Jimmy Nyström, Business Development Director Packaging Boards inom Billerud.


I wellådan finns förutom de värdefulla kristallglasen även en spårningstransponder från Lansmont Corporation, som ska mäta fysiska påfrestningar (skakningar, slag, stötar, etc.) och klimatförändringar (temperatur, luftfuktighet, etc.) som lådan och dess last utsätts för under resans gång.
Lådan kommer att göra tolv stopp i tio olika länder och besöka Billeruds säljkontor och några utvalda partners.
Genom att utsätta lådan för verkliga förhållanden vill Billerud bevisa att det är möjligt att tillverka en stark och hållbar förpackning som skyddar sitt innehåll, genom att samtidigt spara på naturens resurser med ett starkt och lätt material som Billerud Flute.
Billerud arbetar kontinuerligt med att hjälpa sina kunder för att förbättra materialanvändning och förpackningskonstruktioner. Företaget använder sig av olika tester, exempelvis CCT10, som använder realistiska klimat och tider för att simulera vad en förpackning utsätts för.
"Men det här testet – ´Billerud on Tour´ – kommer att bli det ultimata testet av verklig prestanda hos en wellpapplåda", skriver Billerud.
Den som är intresserad av att följa "kristallådans" resa genom världen kan göra det på den speciella blogg, som Billerud startat (klicka HÄR!).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-05-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Transport Well Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK