...
Efter storfusionen med Hansa-Milch:
Arla intresserat av sydtyskt mejeri
Allgäuland-Käsereien har fyra produktionsanläggningar, som tar emot och processar 452 miljoner kilo mjölk om året från drygt 2.500 sydtyska mjölkbönder.

Knappt har svenska-danska Arla Foods fått klartecken till storfusionen med tyska mejerikooperativet Hansa-Milch (läs här) förrän man verkar vara på gång att köpa in sig i ännu ett tyskt mejeriföretag...
Enligt en pressrelease från Arla Foods är man nu intresserat av att köpa mejeriet Allgäuland-Käsereien som ligger i södra Tyskland. Informella diskussioner har förts, men inga beslut är fattade.
"Arla är intresserat av att köpa mejeriet och hela dess verksamhet. Allgäuland passar bra in i våra tillväxtplaner och i vår vision att bli ett ledande mejeriföretag i Tyskland och Europa", säger Torben Olsen, ansvarig för Arlas försäljning av matfett och ost i Tyskland.


Allgäuland-Käsereien är en ekonomisk förening, som består av sex underliggande ekonomiska föreningar. För närvarande pågår en omstrukturering, som ska fusionera de sex föreningarna till en, och ge mejeriet en tydligare struktur under namnet Allgäuland-Bergbauern eG.
Det är i anslutning till mejeriets egna möten om den strukturella utvecklingen, som möjligheter för ett framtida samarbete med Arla, eller möjligtvis försäljning, nämnts.
Det sydtyska mejeriet Allgäuland-Käsereien och Arla har under den senaste tiden haft möten för att lära känna varandra. Det har nu lett till att Allgäuland-Käsereien skickat ett brev till sina mjölkbönder och skrivit ett pressmeddelande, där Arla beskrivs som en mycket attraktiv samarbetspartner.
Allgäuland-Käsereien består av 2.506 mjölkbönder och 306 anställda medarbetare. Den årliga mjölkproduktionen uppgår till 452 miljoner kilo och av dessa tillverkar man främst ost och smör i fyra produktionsanläggningar. En stor del av produktionen, eller 31 procent, går på export. Allgäuland-Käsereien omsätter 235 miljoner euro.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-05-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK