ABB-tjänst sparar miljoner åt pappersbruken

ABB har tagit fram en optimeringstjänst, som man kallar "Paper Machine Fingerprint", och som man säger kan spara miljontals kronor åt de pappersbruk, som använder den. Tjänsten presenterades på den nyligen avslutade SPCI-mässan i Stockholm.
"Vi har sett att man i ett typiskt pappersbruk, genom att implementera de förbättringar, som vi föreslagit, tjänar 5-10 gånger kostnaden av själva implementeringen, då man effektiviserar och optimerar pappersproduktionens prestanda. Vanligtvis sparar ett medelstort svenskt pappersbruk 1 - 2,5 miljoner kronor bara genom att förbättra de delar, som identifieras", säger Jonas Warnqvist, specialist inom processoptimering och QCS.


Vid diagnostiseringen med Paper Machine Fingerprint går man igenom samtliga delar i produktionsprocessen och letar efter förbättringspotential ur såväl mekaniskt som reglertekniskt perspektiv. Det kan handla om processproblem, instrumentproblem eller automationsrelaterade problem. Genomgången kan göras på vilken pappersmaskin som helst, oberoende av automationssystem.
"Vi erbjuder alltid kontinuerlig uppföljning efter genomförd diagnos och implementering. Detta för att kunden ska bibehålla sina förbättringar och inte tappa investeringen", säger Jonas Warnqvist.
Med ABB:s "fingerprintdiagnos" får man diagnos på dagsläget och utifrån denna får bruket förslag på förbättringar, tillsammans med en "Return on Investment"-kalkyl (ROI). Diagnosen resulterar både i ett underlag för framtida jämförelser av brukets prestanda och i en förbättringsplan, där man identifierat förbättringspotentialen och prioriterat åtgärderna utifrån var de största möjligheterna till besparingar finns. ROI-kalkylen, som tas fram, är ett mycket viktigt verktyg för att enkelt kunna påvisa hur förbättringarna resulterar i ekonomiska besparingar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON

Publicerad: 2011-05-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
RPC
Antpac
Speedpac
Dynatec
Mobergs