...
166.000 besökare på interpack
Två tredjedelar kom från företagsledningar

Messe Düsseldorf beskriver årets interpack som en av de mest framgångsrika hittills i förpackningsmässans historia.


I ett pressmeddelande direkt efter att mässan stängt i går (onsdag den 18maj) konstaterar man detta och pekar på 2 700 utställare från 60 länder i 19 fullboakde hallar. Besökssiffran blev 166 000 personer. Packnyheter kunde på plats konstatera att de asiatiska besökarna ökat kraftigt, då inte minst besökare från Indien. Många utställare konstaterade att man haft väldigt mycket intresse från Indien.
Antalet besökare är inte rekord historisk sett, men mässan konstaterar att bland alla de som kom var det ett ovanligt stort antal beslutsfattare och det fanns ett stort intresse för att göra affärer.
”Vi hade ett stort intresse för våra maskiner och vi genererade 30 procent fler kontakter i år än 2008, och det var många från toppmanagement och varumärkesägare. Vi har redan kunnat notera många potentiella, nya kunder. Budskapet är det samma från många andra utställare. interpack bekräftar helt enkelt stabiliteten i den positiva ekonomiska trenden”. Det säger Christian Traumann, President för interpack 2011 och vd för Multivac.
Nästan tre fjärdedelar av besökarna kom från management enligt Messe Düsseldorf och det ser man som en exceptionell siffra. 60 procent, det vill säga över 100 000 besökare, kom från andra länder än Tyskland.
Mitt i mässperioden avgjordes dessutom Eurovision Song Contest i en hall i anslutning till mässan, ett arrangemang som också drog många besökare och som fick till följd att besöksmönstret på mässan ändrades. Det vanliga är att man har en tyngdpunkt på besökare i början av mässperioden, nu var det många som valde att komma efter tävlingen för att undvika kaos med hotell, restauranger och transporter.

I den närmaste framtiden kommer Packnyheter.se att publicera nyheter från mässan mer eller rmindre kontinuerligt. Nästa nummer av tidningen nord emballage kommer också till stor del att handla om vad som hände på interpack 2011.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-05-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK