...
Inbyggnadsbar pump för transport av färg och lim
 

Företaget Alentec & Orion AB, med huvudsäte i Saltsjö-Boo, har lanserat en ny serie med kompakta, inbyggnadsbara membranpumpar.
Pumparna är avsedda att användas för transport av alla typer av vätskor, till exempel oljor, färg och lim och den nya pumpserien klarar att pumpa partiklar upp till fyra millimeter.
Pumparna är främst avsedda för process- och färgindustrin.


Alentec & Orions nya serie membranpumpar är utrustade med en patenterad oscillerande luftventil, som gör att flödet blir jämnt och stabilt. Pumparna, som finns i två storlekar, har, trots sitt kompakta format, en kapacitet på 50 respektive 100 liter/timme.
"Den främsta anledningen till det mycket jämna flödet är den oscillerande luftventilen, som växlar riktning upp till 20 gånger snabbare än konventionella ventiler", säger Krister Tynhage, försäljningschef på Alentec & Orion.
Företaget skriver i et pressmeddelande att de nya pumparna kräver minimalt underhåll och att service kan göras på plats utan att de behöver monteras ner. Tack vare få rörliga delar är pumparna också mycket driftsäkra. Installationen är enkel, endast tryckluft behövs för att starta driften av membranpumpen.
" Vår nya pumpserie finns tillverkad i både metall och olika plastmaterial och valet av pumpmodell styrs av den vätska, som ska transporteras., säger Krister Tynhage.
Även hälsovådliga vätskor kan hanteras, då membranpumpen är hermetiskt tillsluten.
Alentec & Orion AB utvecklar och marknadsför utrustning för hantering av vätskor och andra medier inom verkstäder och tillverkande industri. I Sverige säljs produkterna via Orion Center, som finns över hela landet. Alentec & Orion har återförsäljare i över 50 länder och dotterbolag i England, Belgien och Italien.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-05-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Doserings- och fyllningsutrustningar Marknad Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK