...
Borealis introducerade nya förpackningsfilmer
 

I samband med en nordisk konferens om film och filmbeläggning, som kemi- och polymerkoncernen Borealis arrangerade i Göteborg i förra veckan, passade företaget också på att introducera två nya filmprodukter av betydelse för förpackningsindustrin.
De två produkterna – BorShape och BorLite – är exempel på innovationer från Borealis, som ska möta marknadens behov av nya produkter med mindre miljöpåverkan, skriver företaget i ett pressmeddelande.


Den nya produkten BorShape representerar en ny generation av filmmaterial som sägs ge marknaden för polyolefinfilm (PO) nya möjligheter att utveckla innovativa förpackningsfilmer med mindre material, högre effektivitet och bättre miljö- och livscykelprestanda.
BorShape, har enligt Borealis, bättre styrka och mycket hög styvhet, vilket medger högre linjehastigheter, möjlighet att använda upp till 30 procent mindre filmtjocklek och lägre energiförbrukning under bearbetning och transport för filmer som har samma eller högre prestanda än jämförbara avancerade metallocenbaserade PE-material.
Den andra produkten, BorLite, är en stark plastfilm för tillverkning av flexibla förpackningar. BorLite har tidigare presenteras här på packnyheter.se (läs HÄR).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-05-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK