...
Flexibel flaskblåsare för indiskt mineralvatten
 

Företaget Magplastic, som ingår i schweiziska SIH Group (ej att förväxla med SIG Group!), har lanserat vad man hävdar är en av de mest flexibla sträckformblåsningsmaskinerna för PET-flaskor, som tillverkats.
Maskinen, som har beteckningen new SSB03i, klarar nämligen av att producera PET-flaskor med fyllvolymer från 40 milliliter upp till två liter!


Utrustad med tre formverktyg för flaskor från 0,04 till 1,0 liter kan maskinen tillverka 3.800 flaskor i timmen (bph) och med två verktyg, för flaskor på 1,25 och 2,0 liter, är tillverkningshastigheten 1.800 bph.
Magplastic har utvecklat maskinen för den indiska marknaden i samarbete med företaget Bisleri, som har 40 procent av den indiska mineralvattensmarknaden och som i takt med att man växt fått behov av PET-flaskor i flera olika storlekar.
"Magplastic förstod snabbt vad det var för typ av maskin vi behövde och ´skräddarsydde´ en maskin helt anpassad efter våra nya markandskrav. Vi är mycket nöjda med maskinens prestanda, som gör det möjligt för oss att anpassa vår produktion efter marknadskraven. Dessutom är maskine snabb och pålitlig och producerar flaskor av utmärkt kvalitet", säger Bisleris ordförande Ramesh J Chauhan.
Den mångsidiga flaskmaskinen tillverkas vid Magplastics produktionsenhet i Indien, vilken varit i drift sedan 2004.
SIH Group är en Schweizbaserad koncern, verksam inom förpacknings- och automationsteknologi. Koncernen, som består av de tre bolagen Aisa, Aisapack och Magplastic, har tillverkningsenheter i Europa, Asien och Amerika.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-05-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK