...
Svenskt rockband med i Coca-Cola-kampanj:
Dryckesburk med QR-kod ger livemusik i hörlurarna!
 

Coca-Cola-burken i ena handen, smartphonen i den andra och favoritmusiken i hörlurarna – det är sommar och livet leker!
Åtminstone om man får tro globala dryckesjätten Coca-Cola Company, som gått samman med burktillverkaren Ball Packaging Europe och för den tyska marknaden utvecklat en "interaktiv" dryckesburk med direktlänk till "the Coke Music Portal".


Det är Coca-Colas nya "slimma" 25 centilitersburkar, tillverkade av Ball, som försetts med en tvådimensionell så kallad QR-kod (Quick Response) som är kopplad till Coca-Colas musikkampanj "Coke Sound Up". När koden scannas av med den smarta telefonens kamera, kopplar mobilens webbläsare användaren till musikportalen http://mobile.cokesoundup.de, där det finns nyheter och musik.
Coca-Colas har upprättat ett samarbete med olika musikgrupper, bland annat svenska rockgruppen Mando Diao från Dalarna, och planerar att i sommar ge exklusiva musikshower i ett antal tyska städer, där den som har en av de nya smarta colaburkarna med hjälp av QR-koden kan koppla upp sig till en visuell direktlänk till konserterna!
"Det här blir en ny kommunikationskanal för de yngre konsumenterna, där burken och dess innehåll appellerar till flera sinnen samtidigt: smak, hörsel och syn", säger Gerlof Toenhake, som är ansvarig för marknadsföring hos Ball Packaging.
Den nya slanka 25-cl burken har ett behändigt format, som gör den lätt att bära och hålla. Coca-Cola började med de "slimmade" burkarna i fjol och de har tidigare fyllts med Coca-Cola-produkter som Zero, Mezzo Mix Orange och Fanta Orange.
Den nu aktuella 25-cl burken med Coca-Cola kommer att förses med olika motiv vid sidan av logotypen och i kampanjen ingår också fyra olika "slagord", som trycks på burkarna och som är speciellt riktade till de yngre konsumenterna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-06-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK