...
Crown lanserar holografisk folieteknik med "wow"-faktor
 

Crown Speciality Packaging Europe, som är ett affärsområde inom globala metallförpackningskoncernen Crown Holdings Inc., har utvecklat en ny holografisk folieteknik för metallförpackningar, som man kallar HoloCrown.
Tekniken gör det möjligt att applicera holografiska bilder och symboler direkt på metallförpackningar, för att på så sätt höja förpackningens säljvärde i butikshyllan och minska risken för piratkopior och förfalskningar.


Crowns nya folieringsteknik skapar en tredimensionell bild, ett hologram, som ständigt ändrar position och färg, beroende på hur metallförpackningen hålls och vrids. Crown skriver i ett pressmeddelande att man har ett stort utbud av olika hologram tillgängliga och att dessa kan kombineras på olika sätt, vilket ger varumärkesägare möjlighet att skapa unika metallförpackningar med helt egna och iögonfallande hologram.
Den holografiska folien kan appliceras för att markera specifika delar eller områden på en metallförpackning, som exempelvis en logotyp, en bild eller en figur. Tekniken kan användas på alla typer av metallförpackningar som burkar, boxar, dosor, etc. och på alla typer av förpackningsformer, inklusive runda, ovala, kvadratiska, rektangulära, åttkantiga, etc.
"Den holografiska folietekniken är ett perfekta verktyg för varumärken som vill ge konsumenterna en ´wow!´-effekti butikshyllan", säger Matt Twiss, försäljningschef konsumentprodukter hos Crown Speciality Packaging Europe.
Den nya hologram-tekniken hjälper också till att skydda mot kopiering och förfalskning av produkter och förpackningar.
"Vi använder en speciell teknik som är mycket svår att efterlikna beroende på att den är så komplex och sofistikerad", säger Matt Twiss.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-06-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK