...
Black Box Project i New York

Marc Benhamou. Foto: Axel Öberg

Iggesunds Black Box Project som Packnyheter.se har följt sedan I höstas, har haft sin tredje vernissage, denna gång I New York och på temat skönhet.


”Hur bestämmer man vad som är kärnan i något så svårfångat som skönhet? Jag har arbetat i skönhetsindustrin i många år och det här är något som jag har funderat över många gånger”. Det säger Marc Benhamou, en franskfödd designer som bor i New York. Han är också den fjärde designern som accepterade utmaningen från Iggesund Paperboard att fylla en svart låda med ett spännande innehåll som tagits fram med avancerad designteknik. Marc valde att skapa tarotkort på temat skönhet, baserat på en svit på tjugotvå kort i tarotkortleken som kallas Major Arcana.
”Konst är den magiska kraften för att förändra livet till skönhet. Kortleken Major Arcana är avsedd för dessa kopplingar”, säger Benhamou.
Arbetet presenterades på en vernissage på Milk Studios i New York den 16 maj tillsammans med arbeten som tidigare designer i Black Box projektet åstadkommit. Iggesund uppmuntrar ledande designers att fylla en Black Box med innehåll som både är relevant från ett designperspektiv och ur ett utmanade perspektiv för Invercotematerialet. Konceptet innebär också att man ställer ut de svarta lådorna och innehållet i olika delar av världen. Med varje ny box växer självfallet utställningen.
Tidigare designer/designbyråer är Landor, Paris, van Heertum Design, Holland och Brunazzi&Associates i Italien.
”Nästa Black Box kommer att presenteras i Hamburg i höst”, berättar Carlo Einarsson, ansvarig för marknadskommunikation hos Iggesund.
Mer info om Black Box Project finns på Iggesund Papersboards hemsida.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-06-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Kartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK