...
Efter förseningar och platsbyte:
Schott första globala aktören i Ryssland med fabrik för primärförpackningar inom farma
Schotts Udo Ungeheuer flankeras av Nizhny Novgorod-regionens guvernör Valeri Pavlinovich Shanzev (t.h.) och Muaed Hashmusovich Kankulov (t.v.), assistent till ryske presidentens representant i distriktet Privolzhe.

Schott Pharmaceutical Systems, som är en global leverantör av primärförpackningar till läkemedels- och sjukvårdssektorn, har invigt en ny tillverkningsenhet i Ryssland, enligt en pressrelease.
Med den nya fabriken blir Schott den första internationella aktören på den ryska marknaden, som tillverkar primärförpackningar inom läkemedel/sjukvård.


Den nya fabriken, som i första hand ska tillverka glasampuller och vialer, är belägen i Zavolzhe, nära Rysslands fjärde största stad Nizhny Novgorod. Fabriken skulle ursprungligen ha stått klar redan år 2009 och ha byggts i den närbelägna staden Bor, där Schott sedan tidigare har en fabrik för tillverkning av planglasprodukter till ugnar, kylskåp, etc., (läs här), men lokaliseringen av fabriken ändrades och byggstarten sköts upp ett par år.
Från sin fabrik i Ungern har Schott Pharmaceutical Systems sålt primärförpackningslösningar som ampuller, vialer, injektionssprutor, etc. till den ryska marknaden sedan 1990, men med den nu invigda fabriken inne i Ryssland tar man ett fastare grepp om sin position på den ryska marknaden.
"Med den här fabriken stärker vi vår position som den ledande leverantören till den farmaceutiska industrin i Ryssland", sade Schott AG:s styrelseordförande Udo Ungeheuer vid invigningen den 24 maj.
I ett första skede kommer fabriken i Zavolzhe att ha cirka 60 anställda, skriver Schott i sin pressrelease.
Schott har mer än 600 produktionslinjer i 14 länder och tillverkar varje år mer än sju miljarder primärförpackningar i glas och specialplast.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-06-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Glas Läkemedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK