...
M-reals Simpele-uppgradering genomförd
Uppgraderingen av falskartongmaskinen i Simpele ökar brukets årskapacitet med 80.000 ton. (Bild M-real)

Finska M-real har nu genomfört de tidigare aviserade (läs här) uppgraderingarna på falskartongsidan vid bruket Simpele.
Investeringarna, som beräknas till 26 miljoner euro (cirka 244 miljoner kronor), innebär att brukets kartongkapacitet har ökats med 80.000 ton per år och tillsammans med planerade uppgraderingar av kartonglinjerna vid M-real-bruken Äänekoski och Kyro kommer koncernen inom ett år att få en total årskapacitet av falskartong på cirka 935.000 ton.


Orsaken till M-reals stora satsningar i kartongbruken är en ökad efterfrågan på kartongmaterial till livsmedelförpackningar.
"Efterfrågan på vår nyfiberbaserade kartong har varit utmärkt och det grundas inte bara på kartongens prestanda utan också på livsmedelsproducenternas angelägenhet att använda produktsäkra förpackningar. Uppgraderingarna av våra kartongmaskiner innebär att vi nu kan effektuera ännu fler order för vår kartongskvalitet Simcote, som är lämplig för såväl livsmedel och läkemedel som andra produkter, där säkerheten är viktig", säger Mika Joukio, chef för konsumentförpackningar hos M-real.
Förutom investeringar och uppgraderingar av falskartonglinjerna i Simpele, Äänekoski och Kyro, ska M-real även genomföra en uppgradering av produktionslinjen vid bruket Kemiart Liners i norra Finland (läs här) samt uppföra en anläggning för biobaserad energiförsörjning vid bruket Kyro. bild m-real-simpele-km-net.jpg
Sammanlagt kommer koncernen att inom produktionen inom konsumentförpackningsområdet att investera mer än 100 miljoner euro (cirka 940 miljoner kronor) innan utgången av år 2012.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-06-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK