...
Tom Schneider valdes till ny WPO-president
 

Förpackningsorganisationen WPO (World Packaging Organisation) har utsett en ny president för perioden 2012 – 2014. Det blev Thomas L. Schneider (bilden) från USA, som nästa år efterträder nuvarande presidenten, sydafrikanen Keith Pearson.
Thomas L (Tom) Schneider har varit aktiv i WPO sedan 2004 och fungerat som en av styrelsens vicepresidenter sedan 2009. Han har också varit president och ordförande i IoPP (Institute of Packaging Professionals). Till vardags är Tom Schneider VD för förpacknings- och etiketteringsföretaget Industrial & Shippers Supply i Houston, Texas.


Valet av den nya WPO-presidenten gjordes i samband med årets interpack i Düsseldorf, där WPO hade sitt första styrelsemöte för året. Valet av Tom Schneider var enhälligt.
WPO är en internationell ideell organisation, där medlemmarna består av nationella förpackningsinstitut, -förbund och branschorganisationer. På senare år har mycket av WPO:s verksamhet inriktats på att belysa och lösa förpackningsproblematiken i utvecklingsländer, vilket också går igen i organisationens huvudslogan: "Bättre livskvalitet för fler människor med bättre förpackningar".
WPO, som bildades 1968 i Tokyo, har i dag medlemsorganisationer från 42 länder. Huvudkontoret ligger i Stockholm och Carl Olsmats, Innventia, är organisationens generalsekreterare.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-06-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK