...
Materialhanteringspriset till IP Group
Glada pristagare som fått Stora Logistik & Transportpriset 2011. (Foto: Jorma Valkonen, Svenska Mässan)

I samband med Transport- & Logistikmässan i Göteborg i slutet av maj tilldelades Halmstadsbaserade IP Group Stora Logistik & Transportpriset 2011 i kategorin "Årets Materialhanteringslösning".
IP Group fick priset för att man utvecklat en staplingsbar pallfamilj, som innebär såväl kostnadsbesparingar som miljövinster. Returtransporter och lagringspallar har kunnat reduceras med 40 procent. Pallen är 100 procent återvinningsbar och färre antal transporter bidrar dessutom till minskade koldioxidutsläpp.


Som packnyheter.se tidigare kunnat berätta om blir storbageriet Pågen först med att använda det nya pallhanteringssystemet från IP Group (läs här).
Av de övriga pristagarna i Stora Logistik & Transportpriset kan nämnas Stena Recycling, som vann kategorin "Årets Mobilitetslösning" för att man utvecklats speciella förpackningar, som passar apotekens riskavfall och som möjliggör säker och övervakade destruktion av sådana läkemedel, som allmänheten återlämnar
Till "Årets Entreprenör" utsågs Per-Olof Nilsson, från lastbilstransportföretaget GN Transport och  Karolina Boholm från Skogsindustrierna blev "Årets Kvinnliga Förebild".
"Årets Miljösatsning" tilldelades Lidl Sverige för deras biogasdrivna lastbilar och ScandFibre Logistics fick priset för "Årets Transportlösning" för att man skapat en unik transportlösning som baseras på systemtåg för pappersindustrins flöden.
Stora Logistik & Transportpriset arrangeras av branschtidningen Transport & Logistik iDag.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-06-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Maskin och Utrustning Övrigt Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK