...
Norskt kött packas med skånsk lyfthjälp
Datorbild av den nya lyft- och hanteringsmaskinen, som Nimo-KG levererat till norska Norturas produktions- och förpackningslinje i Forus.

Materialhanteringsföretaget Nimo-KG med hemort i skånska Kågeröd har levererat en specialutvecklad lyft- och produkthanteringsmaskin till norska livsmedelskoncernen Nortura, som är Norges ledande kött- och äggproducent.
Maskinen, som används för att tillverka vakuumförpackades portionstråg, har installerats i Norturas uppgraderade anläggning i Forus, där man bland annat saltar och röker kött samt tillverkar korv och olika pålägg.


Nimo-KG har tidigare levererat en specialutvecklad lyftmaskin till Nortura Forus. Den gången var det en maskin, som skulle skona personalen från tunga och återkommande lyft av större köttstycken (läs här).
"I produktionens första steg anländer stora behållare med kött, som ska grovstyckas, och tidigare var man tvungen att lyfta upp råvaran till arbetsstationen manuellt. Ett slitsamt och återkommande rygglyft – som snart försvinner. Maskinen som installeras nu liknar den som vi levererat tidigare, men den kommer istället att användas för att tillverka vakuumförpackade portionstråg", säger Stefan Olsson, konstruktör på Nimo-KG.
SK 800 HA, som maskinen kallas, styrs med pedaler för att medarbetarna ska kunna arbeta med händerna fria. De stora pallanpassade trågen lyfts upp och tippas varpå köttet fördelas automatiskt på en bandtransportör, som skickar fram bitarna till personalen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-06-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK