Materialhanteringsföretaget Nimo-KG med hemort i skånska Kågeröd har levererat en specialutvecklad lyft- och produkthanteringsmaskin till norska livsmedelskoncernen Nortura, som är Norges ledande kött- och äggproducent.
Maskinen, som används för att tillverka vakuumförpackades portionstråg, har installerats i Norturas uppgraderade anläggning i Forus, där man bland annat saltar och röker kött samt tillverkar korv och olika pålägg.
Nimo-KG har tidigare levererat en specialutvecklad lyftmaskin till Nortura Forus. Den gången var det en maskin, som skulle skona personalen från tunga och återkommande lyft av större köttstycken (läs här).
"I produktionens första steg anländer stora behållare med kött, som ska grovstyckas, och tidigare var man tvungen att lyfta upp råvaran till arbetsstationen manuellt. Ett slitsamt och återkommande rygglyft – som snart försvinner. Maskinen som installeras nu liknar den som vi levererat tidigare, men den kommer istället att användas för att tillverka vakuumförpackade portionstråg", säger Stefan Olsson, konstruktör på Nimo-KG.
SK 800 HA, som maskinen kallas, styrs med pedaler för att medarbetarna ska kunna arbeta med händerna fria. De stora pallanpassade trågen lyfts upp och tippas varpå köttet fördelas automatiskt på en bandtransportör, som skickar fram bitarna till personalen.
Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com