...
Stora Enso miljöbelönas för innovativ återvinningsteknik 
Vid bruket i Barcelona tillverkas förpacknings-kartong av returfiber.

Stora Enso och dess partner Alucha Recycling Technologies har fått miljöprojektet LIFE:s utmärkelse "Best of the Best" 2010, som EU ger till projekt, som har en positiv inverkan på miljön.
Stora Enso och Alucha Recycling Technologies tilldelades utmärkelsen för att ha utvecklat och investerat i  innovativ återvinningsteknik vid Stora Ensos bruk i Barcelona. Med den nya tekniken separeras plast- och aluminiumlaminat från återvunna vätskeförpackningar. Den här processen innebär att både fibrerna och  aluminiumet helt kan återanvändas och att plasten kan användas för att generera energi till bruket.


"Vi strävar ständigt efter att öka återvinningen av våra produkter och försöker hitta innovativa sätt att minska vår klimatpåverkan. Därför är vi särskilt stolta över att ha fått den här utmärkelsen av EU", säger Mats Nordlander, Executive Vice President på Stora Enso Packaging.
Vid Stora Ensos bruk i Barcelona återvinns använda mjölk- och juiceförpackningar från Spanien, Frankrike, Portugal och Storbritannien. De används som råvara för att tillverka returfiberbaserad kartong (WLC), en typ av  kartong som används för olika förpackningslösningar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-06-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK