...
Metso uppgraderar M-reals kartongmaskiner

Som vi tidigare meddelat kommer M-real att genomföra uppgraderingar av kartongmaskinerna vid sina bruk i Äänekoski och Kyro (läs här). Det är nu klart att det blir finska Metso, som får uppdraget att bygga om de två kartongmaskinerna, enligt ett pressmeddelande från företaget.
Ordern är värd drygt 15 miljoner euro (cirka 1,4 miljarder kronor) och arbete inleds med ombyggnaden av Kyros KM1, vilken påbörjas under fjärde kvartalet i år, medan ombyggnaden av KM1 i Äänekoski sker under andra kvartalet 2012.


I Kyro omfattar ordern till Metso bland annat ombyggnad av press-, tork- och beläggningssektionerna i kartongmaskinen.
I maskineni Kyro tillverkas falskartong i ytvikter från 200 till 370 gram per kvadratmeter och efter ombyggnaden kommer produktionskapaciteten att ökas till cirka 190.000 ton per år.
I Äänekoski kommer Metso bland annat att installera en ny ValFlo inloppslåda i kartongmaskinen samt bygga om beläggningssektionen. Maskinens rullsystem kommer även att få en nya WinDrum rullmaskin med två trummor, som har ett automatiskt tambouruppbyggt överföringssystem.
Kartongmaskinen i Äänekoski producerar falskartong i ytvikterna 185 till 360 gram/kvm och ombyggnaden kommer att innebära att den årliga kapaciteten ökas till cirka 240.000 ton.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-06-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK