...
Nordic Paper investerar i Bäckhammar
Under midsommarveckan tas en ny indunstningsanläggning i bruk vid Nordic Papers bruk i Bäckhammar.

"När allt fler konsumenter reagerar negativt mot plastprodukter och kräver alternativ med mindre miljöavtryck ökar också efterfrågan på våra produkter. Det innebär stora möjligheter för Nordic Paper och därför investerar vi nu i vårt kraftpappersbruk Bäckhammar."
Det säger Jan Runo, koncernchef för Nordic Paper, med anledning av att Bäckhammars nya industningsanläggning tas i bruk under midsommarveckan.


"På medellång sikt är målsättningen att öka årskapaciteten av massa från dagens 195.000 till 230.000 ton och av papper från 120.000 till 160.000 ton", säger Lars Rosén, produktionsdirektör Kraft Paper. "Första steget är den nya indunstningsanläggningen, som eliminerar en flaskhals för oss. Nästa steg är att utvärdera sodapannans kapacitet, innan vi går vidare med att öka kapaciteten i pappersproduktionen."
Vid kraftpappersbruket i Bäckhammar tillverkas papper som finns i vår vardagliga miljö. Pappersbärkassar, sopsäckar, cementsäckar och skyddspapper är några exempel liksom påsar som används till packning av produkter som potatis, frukt, grönsaker, mjöl, müsli, etc.
"Vi ser en tydlig trend att använda papper istället för plast och liknande förpackningsmaterial. Papper är ju till hundra procent återvinningsbart och dessutom koldioxidneutralt – viktiga egenskaper för företag som vill leva upp till en trovärdig hållbarhetsprofil. De som vill visa att de verkligen ligger i framkant, använder dessutom ett hundraprocentigt komposterbart kraftpapper, där vårt kraftpapper Biokraft är det första, som uppfyller Statens Provningsanstalts krav på komposterbarhet", säger Lars Rosén.
Nordic Paper består av fyra pappersbruk i Norge och Sverige inriktade på specialpapper, där koncernen är världsledande inom utvalda nischer. Kunderna finns inom de globala livsmedels- och förpackningsföretagen samt inom bygg-, elektronik- och verkstadsindustrin.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-06-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK