...
GS1 Sweden har fått ny styrelseordförande
 

Till ny styrelseordförande i GS1 Sweden AB samt i det helägda dotterbolaget Validoo AB har valts Magnus Sjöqvist (bilden), som tidigare varit VD bland annat för Accenture.
Magnus Sjöqvist efterträder Peter Elving, som efter tre år som ordförande för GS1 Sweden avböjt omval.
Valet av den nye styrelseordföranden skedde i samband med GS1 Swedens bolagsstämma och beslutet av enhälligt.


"GS1 Sweden har ända sedan vi grundades 1977 haft en mycket stark position inom dagligvarubranschen. När vi nu växer starkt också inom andra branscher är de kontaktytor, som Magnus har, både i Sverige och i andra länder, en stor tillgång", säger GS1 Swedens VD Bo Raattamaa.
Magnus Sjöqvist är sedan ett drygt år tillbaka konsult i det egna bolaget Magnistor AB. Innan dess hade han en lång och framgångsrik karriär som VD och partner i Accenture. Han har tidigare också bland annat arbetat som konsult hos Cenergo.
"GS1 Sweden är ett spännande företag, som arbetar både på den nationella och på den globala arenan, och jag tror och hoppas att jag med min bakgrund och min erfarenhet ska kunna hjälpa till med att identifiera nya affärsmöjligheter, som kan gynna både GS1 Sweden och dess närmare 10.000 kunder i olika branscher", säger Magnus Sjöqvist i en kommentar.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------GS1 Sweden ingår i en världsomspännande organisation, som utvecklar standarder för varu- och informationsflöden. Hjärtat i verksamheten är GS1-systemet, som effektiviserar företags affärsprocesser och förenklar handel globalt och lokalt. GS1:s standarder och tjänster inkluderar streckkoder och e-handelsmeddelanden samt EPC – en standard för RFID. I Sverige är ca 10.000 företag och organisationer i olika branscher kunder till GS1 Sweden, vilket ägs till lika delar av Dagligvaruleverantörers Förbund (DLF) och Svensk Dagligvaruhandel (SDH).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-06-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK