...
Walki Group investerar i rysk fabrik

Finska Walki Group ska bygga en fabrik i Svetogorsk i västra Ryssland, nära finska gränsen. Anläggningen, som ska stå färdig att tas i drift under hösten 2011, ska utrustas med teknik för filmextrudering och tryck på förpackningar.
Den nya fabriken är en del i koncernens strategiska planer att expandera på nya marknader, skriver Walki Group i ett pressmeddelande.


Den ryska fabriken kommer att förbättra service och leveranser till befintliga nyckelkunder inom den ryska pappersindustrin samt skapa en plattform för tillväxt inom andra affärsområden.
"En spännande utveckling och en utmärkt plattform för oss att bygga upp vår verksamhet i den här tillväxtregionen", säger Walki Groups VD och koncernchef Leif Frilund.
Walki Group är en ledande tillverkare av tekniska laminat och skyddande förpackningsmaterial av olika slag. Gruppen har sedan tidigare verksamheter i Finland, Sverige, Tyskland, Polen, Storbritannien och Kina. Koncernen har cirka ett tusen anställda och omsätter 300 miljoner euro (cirka 2,86 miljarder kronor).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-06-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK