...
Graham Packaging bryter avtal med Silgan Antar i stället ett bud från Reynolds Group

Det lutar åt att den USA-baserade förpackningskoncernen Graham Packaging Co Inc, som tillverkar plastförpackningar till flytande och fasta livsmedel samt till kemisk-tekniska produkter, kommer att säljas till Reynolds Group Holdings Ltd, ett dotterbolag inom nyzeeländska multimiljardären Graeme Harts bolagsgrupp Rank Group.
Graham Packaging hade tidigare en preliminär överenskommelse om att fusionera med förpackningskoncernen Silgan Holdings, men den överenskommselsen är nu bruten och Graham Packagings styrelse rekommenderar i stället aktieägarna att acceptera Reynolds bud på 25,5 US-dollar per aktie eller cirka 4,5 miljarder dollar totalt.


Beslutet att bryta överenskommelsen med Silgan kom sedan finansiella rådgivare och oberoende jurister övertygat Graham Packagings styrelse om att en affär med Reynolds är en bättre lösning än en fusion med Silgan Holdings.
För att man brutit den preliminära överenskommelsen kommer Graham Packaging att ersätta Silgan med 39,5 miljoner dollar.
Graham Packaging omsätter cirka 2,8 miljarder dollar om året. Koncernen har 8.500 anställda i 97 tillverkningsanläggningar i 15 länder.
Affären med Graham Packaging är den andra mångmiljardaffären på kort tid med ett USA-baserat förpackningsföretag, som Reynolds Group genomför. I augusti i fjol köpte Reynolds förpackningskoncernen Pactiv Corporationför cirka 6 miljarder US-dollar (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-06-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK