...
Butik i Texas slopar alla förpackningar!

På 1990-talet testade Arla den så kallade ”stålkossan” i ett par utvalda butiker i Sverige. Tanken var att konsumenten skulle bära med sig speciella mjölkflaskor av PET och fylla på. Ett sätt att spara på förpackningar. Det fungerade en kort tid, sedan tröttnade konsumenten. Nu kommer en liknande tanke i USA där den första helt förpackningsfria livsmedelsbutiken lanseras.Det är inte utan att det känns som om man ligger lite efter i USA och att man har en viss panik i tankarna kring förpackningar. Brothers Lane är ett företag i Austin, Texas, som förfasas över alla förpackningar som livsmedelshandeln genererar. Därför öppnar man nu den första helt förpackningfria butiken, en butik som inte ska generera något avfall.
Det ska bli en ansvarsfull butik som tar hänsyn till miljön och möjliggöra en hälsosam livsstil. Avsikten är att konsumenterna ska ta med sig egna förpackningar som man kan använda flera gånger, och fylla dem med lokalt tillverkade och organiskt odlade produkter.  Man kommer att ha de mesta i sortimentet, allt från mejeriprodukter till vin och hushållprodukter.
”Det är så att det som är normalt i livsmedelshandeln, inte är hälksosamt för konsumeter eller miljön”, säger en grundarna, Christian Lane.
”Förutom att tillverkningsmetoderna i industriell tillagning inte är hälsosamma för konsumenterna, så är nästan allt förpackat, vilket inte ger kunden något val”.
Man räknar med att butiken, som ska heta in.gredients, skall vara igång innan årskiftet och kommer även att erbjuda matlagningskurser med mera.
Förmodligen kan man redan nu utgå från att det blir som med stålkossan, det fungerar ett tag, men sedan tröttnar folk. Och, hur gör man med all nödvändig produktinformation, till exempel på rengöringsmedel? Eller hur märker man så att allergiker inte råkar illa ut?Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-07-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK