...
Mexiko-koncern köper Glud & Marstrand
Danska Glud & Marstrand, som nu sålts till mexikanska Envases Universales, tillverkar bland annat den prisbelönade konservburkslösningen CupCan.

Danska metallförpackningsföretaget Glud & Marstrand har sålts till mexikanska Envases Universales, som är en ledande förpackningskoncern med bland annat 27 tillverkningsenheter i Mexico, Central- och Sydamerika.
Glud & Marstrand, som har sin huvudanläggning i danska Løsning, tillverkar konservburkar i stål och aluminium till bland annat kött, fisk, grönsaker, konfekt, kakor och mejeriprodukter, men även till icke-livsmedel som tobak och skokräm.


"Sammanslagningen av Envases Universales och Glud & Marstrand grundar sig på de båda företagens mångåriga erfarenheter av tillverkning av metallförpackningar, vilket tillsammans med företagens kompletterande tillverkningsteknologier, kommer att förstärka möjligheterna att tillgodose de globala kundernas önskemål och leverera högkvalitativa förpackningslösningar", skriver företagen i en pressrelease.
Mexikanska Envases Universales är primärt fokuserat på tillverkning av stål- och aluminiumförpackningar till drycker och livsmedel samt till målarfärg och andras kemisk-tekniska produkter. Koncernen omsätter cirka 1 miljard US dollar och har cirka 4.400 anställda.
Glud & Marstrand, som de senaste åren ägts av det holländska investeringsföretaget AAC Capital Partners, omsätter cirka 1,7 miljarder danska kronor om året och drygt tusen anställda i sina nio tillverkningsenheter i bland annat Danmark, Sverige (Lysekil), Kina, USA och Sydkorea.
Inga uppgifter om de ekonomiska villkoren för affären har offentliggjorts.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kemteknisk Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Metall Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK