...
UPM genomför köpet av Myllykoski

Finska skogs- och förpackningskoncernen UPM:s köp av familjeägda finska papperskoncernen Myllykoski Group, som vi tidigare skrivit om (läs här), är nu till fullo genomfört och de förvärvade bolagen Myllykoski Oyj och Rhein Papier GmbH (Tyskland) har införlivats i UPM-koncernen.
Myllykoski Oyj och Rhein Papier består av sammanlagt sju pappersbruk i Tyskland, Finland och USA med en sammanlagd årlig produktionskapacitet på 2,8 miljoner ton.


Övertagande av Myllykoski Group har kostat UPM cirka 900 miljoner euro och har till stor del finansierats genom att UPM har gett ut fem miljoner nya aktier som betalning till direkta och indirekta ägare inom Myllykoski. För att finansiera de nya aktierna har UPM tagit ett långtidslån på 800 miljoner euro, enligt ett pressmeddelande.
Myllykoskis VD och koncernchef Sverre Norrgård (bilden) kommer att avgå med pension vid årsslutet och fram till dess kommer han att medverka i implementeringen av Myllykoski i UPM-koncernen och rapportera direkt till UPM:s koncernchef och VD Jussi Pesonen.
I och med övertagandet av Myllykoski har UPM nu 14.500 anställda i 25 pappersbruk runt om i världen. De flesta bruken finns i Finland och Tyskland, som har 8 bruk vardera, medan övriga bruk fördelar sig på Frankrike, Storbritannien, Österrike, USA och Kina.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK