...
Heidelberg köper digitalpressföretag
Vy över digitalpressföretaget CSAT:s anläggning i tyska Eggenstein.

Tyska tryckpresskoncernen Hedielberger Druckmaschinen AG meddelar att man har köpt digitalpressföretaget CSAT GmbH, beläget i Eggenstein nära Karlsruhe i Tyskland.
CSAT, som ha 70 anställda, är specialiserat på utveckling, tillverkning och försäljning av digital trycksystem, med specialinriktning på maskiner och utrustning för förpackningsområdet. Företaget är ledande inom industriella digitalpressar, som kan integreras direkt i befintliga produktions- och förpackningslinjer.


Förvärvet av CSAT innebär att Heidelberg ytterligare utvidgar sin verksamhet och sin kundkrets inom digitalt förpackningstryck. Med köpet av CSAT får Heidelberg också tillgång till ytterligare expertis och teknologi inom områden som drop-on-demand inkjet (DoD) och electrofotografi.
"Köpet av CSAT är i linje med Heidelbergs strategi inom digitalt tryck och innebär en ökning av vår portfölj av system och utrustningar för kostnadseffektiv produktion av korta och varierade upplagor inom förpackningar och etiketter. Förvärvet stärker vår strategiska position på dessa marknader och är ytterligare ett steg i vår plan att bygga nya lovande affärsområden som kan erbjuda tillväxtmöjligheter för Heidelberg", säger Stephan Plenz i Heidelbergs styrelse.
Företagen har kom mit överens om att inte avslöja de ekonomiska villkoren för affären.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK