...
Glädje hos Iggesund Paperboard:
Nu är "Iggesund" återigen ett registrerat varumärke
 

Sedan ett antal månader tillbaka är "Iggesund" inte bara ett ortsnamn utan också ett registrerat varumärke. Detta sedan Patentbesvärsrätten till slut givit Iggesund Paperboard rätten till varumärket Iggesund.
"Vi är förstås väldigt glada över detta. Det är viktigt för oss, eftersom det ger oss en ny typ av styrka och frihet i vår kommunikation. Och nu tillhör vi den begränsade skara svenska företag, som kan använda sitt ortsnamn som varumärke!", säger Carlo Einarsson (bilden), Market Communications Director hos Iggesund Paperboard.


På 1800-talet var Iggesund registrerat som varumärke för Iggesunds Bruk, men registreringen förnyades aldrig. När Iggesund Paperboard för några år sedan försökte återuppta registreringen fick företaget blankt nej, eftersom nya regler förbjuder registrering av ett ortsnamn som varumärkesnamn.
"För att få rätt har vi tvingats gräva djupt i vår historia och tagit fram bevis för att bruket och samhället varit intimt sammanflätade under alla år. Dessutom har vi kunnat visa att människor, som arbetar professionellt med pappersprodukter på den internationella marknaden, associerar till kartong och kvalitet, när de hör namnet Iggesund", säger Carlo Einarsson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK