...
Speciell förpackningszon på årets Labelexpo Europe
Labelexpo Europe är en samlingsplats för alla etikettintresserade.

När årets upplaga av etikettmässan Labelexpo Europe äger rum i Bryssel den 28 september till 1 oktober blir en av nyheterna en speciell avdelning för förpackningstryck.
Under samlingsnamnet "The Package Printing Zone" kommer besökarna att kunna ta del av specialinriktade seminarier och livedemonstrationer av pressar och utrustning för förpackningstryck.


Tanken med den speciella förpackningsavdelningen är att introducera etikettryckare till möjligheterna inom förpackningstryckområdet, speciellt med sikte på tryck i små upplagor och tryck på flexibla förpackningar, viklådor, ståpåsar och småpåsar, dvs sådana förpackningar som ofta kan tryckas i etikettryckeriernas pressar med smala banbredder.
I förpackningszonen kommer även att hållas ett antal gratis seminarier, som ska behandla de senaste trenderna och teknologierna inom det snabbt växande segmentet förpackningstryck.
En annan specialavdelning på Labelexpo Europe i Bryssel blir "Digital Print Workshops", där olika digitala tryckmetoder jämförs och "tävlar" mot varandra under en livedemonstration, som styrs av en oberoende moderator.
De olika digitala tryckmetoderna representeras av företagen Xeikon, HP och EFI Jetrion och "trycktävlingen" sker fyra gånger om dagen under varje utställningsdag.
Vid tre av gångerna ska de deltagande företagen genomföra samma tryckuppdrag, vilka sedan jämförs med varandra, medan de vid det fjärde tillfället får trycka ett alster efter eget val.
"Digital Print Workshops" introducerades första gången vid Labelexpo Americas i fjol och blev mycket populärt bland besökarna.
Inträdet till såväl "Digital Print Workshops" som "The Package Printing Zone" är gratis för mässans besökare.
Intresset för årets Labelexpo Europe är större än tidigare, enligt arrangörerna, och samtliga sex utställningshallar beräknas bli helt fyllda med utställare.
"Årets upplaga av Labelexpo Europe ser ut att bli den största hittills, vilket innebär stora möjligheter för etikettanvändare och varumärkesägare, inte minst när det gäller att på plats se och studera etikettpressar och annan utrustning i arbete", säger Roger Pellow, VD för Labelexpo.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK