...
Tunnväggig plastförpackning kan ge hyllivslängd i två år!
 

Tyska plastförpackningsföretaget RPC Bramlage, med säte i Lohne, har utvecklat en tunnväggig flerskikts polypropenförpackning, som har mycket goda barriäregenskaper och som kan ge en hyllivslängd åt livsmedelsprodukter på mellan 12 och 24 månader.
De goda barriäregenskaperna uppnås genom en ny injektionsteknik av förpackningens ytter- och innerlager och ett kontrollerat EVOH-skikt, som bildar en effektiv barriär mot syre och vattenånga.


"Detta är ett stort framsteg inom barriärteknik och en förpackningslösning där den förlängda hållbarhetstiden med tanke på dagens fokus på vikten av att minska matspillet blir till stor nytta för producenter, återförsöljare och konsumenter", säger RPC Bramlages VD Alfons Böckmann och försäljningschef Matthias Hammersen i ett pressmeddelande.
Godstjockleken i den nya förpackningslösningen är endast 0,4 millimeter och förpackningarna kan steriliseras, pastöriseras och värmeförseglas för att ge produkterna lång hyllivslängd. Enligt RPC Bramlage kan hållbarheten bli ända upp till två år, beroende på typ av förpackad livsmedelsprodukt. Förpackningarna kan därför utgöra alternativ till liknande förpackningar i metall och glas.
Förpackningarna kan formsprutas i olika former och storlekar. Materialet har utmärkt klarhet och lämpar sig även för IML-etiketter (in-mould labelling).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK