...
Braskem köper Dows PP-verksamheter

Brasilianska polymerjätten Braskem, med huvudkontor i Sao Paulo, ska köpa kemikoncernen Dow Chemical Companys polypropenverksamheter för 323 miljoner US dollar (cirka 2,2 miljarder kronor). Det skriver företaget i ett pressmeddelande på sin hemsida.
Affären, som inbegriper två PP-anläggningar i USA och två i Tyskland, är en del i Braskems strategi för tillväxt på de amerikanska kontinenterna och gör företaget till den största PP-producenten i USA.


De fyra PP-anläggningarna i USA och Tyskland, som Braskem nu övertar, har en sammanlagd tillverkningskapacitet på nästan en miljard årston. Fabrikerna i USA ligger i Freeport och Seadrift (båda i delstaten Texas) och de tyska anläggningarna finns i Wesseling och Schkopau.
"Köpet befäster vår ledande ställning inom polypropen i USA och ökar vår position i Europa, som är en viktig marknad för oss, inte minst för vår tillväxtstrategi inom bioplaster", säger Braskems VD Carlos Fadigas i en kommentar.
Affären, som ska godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, beräknas vara genomförd i slutet av tredje kvartalet i år.
Braskem, som är en stor producent av polymerer till förpackningar, har de senaste åren blivit en allt större och viktigare aktör inom det snabbväxande bioplastsegmentet. Bolaget har flera olika bioplastkoncept i sitt tillverkningsprogram, såväl rena bioplaster som kombinationer mellan konventionella oljebaserade polymerer och biopolymerer. Som råvara till sina bioplaster använder Braskem i stor utsträckning sockerrör från inhemska, brasilianska plantager (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK