...
Kranförsett ölfat i PET för hemmabruk
"Tajpe" är namnet på de här fyraliters ölfaten i PET, avsedda för hemmabruk.

"Tapje" är namnet på en ny förpackningslösning för fatöl, som nu lanseras av den välkända holländska ölmärkena Amstel och Heineken.
Förpackningen består av ett fyraliters "fat" tillverkat i PET, som är försett med en tappkran. Ölfatet är tänkt att användas av konsumenten i hemmet och enligt ett pressmeddelande har den använda PET-plasten i förpackningen en mycket effektiv barriär mot syre, vilket ger ölet extra lång hållbarhet. Även efter öppnandet bevaras ölets fräschhet extra länge, ända upp till 30 dagar.


"Tajpe"-faten är tillverkade av företaget APPE i Belgien (tidigare känt under namnet Artenius PET Packaging Europe), som ingår i den spanska koncernen La Seda de Barcelona., och för att uppnå den långa hållbarheten har man använt sin patenterade monoBLOX-teknologi, som ger en utmärkt barriär mot intrång av syre, samtidigt som PET-materialet behåller kolsyrenivån i det förpackade ölet.
"Tajpe"-faten bör förvaras i kylskåp cirka tio timmar, för att ölet ska vara väl kylt vid serveringen. Det finns även en specialutvecklad ölkylare, som utvecklats speciellt till de här PET-faten, och med går nedkylningen till lämplig dricktemperatur på en timme. En temperaturindikator på ölfatet framsida talar om när ölet har rätt temperatur genom att skifta färg.
"Vi är glada över att ha arbetat tillsammans med Heineken i detta projekt, som resulterat i en verkligt innovativ produkt, som visar hur vi kan använda vår kunskap och erfarenhet för att skapa spännande förpackningar", säger APPE Belgiens fabrikschef Michel Goovaerts.
"Tajpe"-faten med Amstel och Heineken har i första skedet lanserats på hemmamarknaderna i Holland och Belgien, men förväntas även lanseras på den internationella marknaden.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK