...
Huhtamäki köper brasiliansk filmtillverkare

Finska förpackningskoncernen Huhtamäki Oyj meddelar att man träffat en överenskommelse om att förvärva företaget Prisma Pack Indústria de Filmes Técnicos e Embalagens Ltda (Prisma Pack), som är en brasiliansk tillverkare av plastfilmer för hygienändamål.
"Förvärvet är ett viktigt steg i Huhtamäkis strategi för lönsam tillväxt och stärket väsentligt bolagets geografiska räckvidd inom plastfilmsegmentet och ökar dess närvaro på den växande marknaden för hygienfilmer", skriver Huhtamäkis bolagsledning i ett pressmeddelande.


Privatägda Prisma Pack är marknadsledande inom sitt område i Brasilien och deras hygienfilmer används främst till babyblöjor, inkontinensprodukter och mensskydd. Bolaget, som startades 2003 har haft en stadig tillväxt och omsätter i dag cirka 40 miljoner euro och har omkring 200 anställda.
"Vårt mål är att nå en ledande global position inom filmer för hygienapplikationer och förvärvet av Prisma Pack kompletterar den tillverkning, som vi just har börjar vid vår fabrik i Thailand. Med fabriker i Asien, Europa, Nordamerika och Sydamerika har vi nu möjlighet att snabbt betjäna våra viktigaste inernationella kunder", säger Peter Wahsner, som är chef för affärsområde Films inom Huhtamäki.
Affären innebär att Huhtamäkis brasilianska dotterbolag förvärvar samtliga aktier i Prisma Pack för 20 miljoner euro (cirka 195 miljoner kronor) på skuldfri basis.
"Vi är mycket glada över detta förvärv som är strategiskt perfekt. Med Prisma Pack får vi en stark position inom hygienfilmer på den snabbt växande brasilianska marknaden och förbättrar leveransmöjligheterna till våra sydamerikanska kunder", säger Huhtamäkis VD och koncernschef Jukka Moisio.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK