...
Specialmaskin för baconförpackningar
R 595 är namnet på Multivacs nya termoformningsmaskin, specialutvecklad för vakuumförpackning av bacon.

Tyska Multivac Sepp Haggenmüller GmbH & Co. KG (Multivac) har utvecklat en ny horisontal termoformningsmaskin, speciellt avsedd för hantering och vakuumpackning av bacon.
Maskinen, som fått beteckningen R 595, finns i två versioner. Den enklare mdoellen är 4,7 meter lång och är utrustad med en singel packningslinje, medan den större versionen, som är 6,7 meter lång, har två linjer och klarar att forma 120 baconförpackningar i minuten.


Gemensamt för båda maskinmodellerna är att termoformningsenheten är placerad inuti maskinen vilket ger gott om ytrymme för manuell lastning, trots maskinernas reltiva litenhet. Maskinerna är vidare utrustade med elektriskt styrda lyftfunktioner för förslutning och skärning, i stället för pneumtiskt styrning Baconförpackningarna formas av två filmskikt i form av en under- och en överbana, vilka vakuumförsluts med värmeförsegling kring baconprodukterna. Både över- och underbanan kan förses med produktmärkning, logotyper och annan grafisk information, vilket eliminerar behovet av exempelvis ett yttre kartongskal
Förslutningstekniken bygger på Multivacs egen teknik, som enligt företaget ger fyra gånger tätare förslutningar än jämförbara system på marknaden.
Som tillbehör till R 595-maskinerna finns en speciell rullstation för förpackningsfilmen, som används till baconförpackningarna. Med rullstationen reduceras behovet av filmbyten till ett per arbetsskift.
"Vi har utvecklat denna avancerad förpackningsmaskiner i nära samråd med våra kunder med avsikten att bygga en maskinlösning helt anpassad för produktion av de mest änbdamålsenliga baconförpackningarna", säger Multivacs teknikchef Guido Spix i en kommentar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK