...
Projektet Canvironment Week tog segern i Empac Challenge
 

Projektet "Canvironment Week" blev vinnare i metallförpackningstävlingen "Empac Challenge – The Next 200 Years" som instiftats av organisationen European Metal Packaging (Empac).
Juryn ansåg att projektet är så innovativt att det på global basis kommer att öka medvetenheten om metalförpackningar och deras fördelar.
Prisutdelningen ägde rum i samband med förpackningsmässan interpack i Düsseldorf, då ordföranden i Empac Gordon Shade överäckte priset på 10.000 euro till Atit Bhatia, president i Canvironment Week (bilden)


Tävlingen "Empac Challenge – The Next 200 Years" har tillkommit för att uppmärksamma 200-års jubileet av metallburken som förpackningsform och tävlingsbidragen ska enligt statuterna vara innovativa, ha mervärde och vara praktiskt genomförbara.
Projektet "Canvironment Week", som tog hem segern, startades 2010, på intiativ av bland andra Atit Bhatia, som är affärsutvecklare hos den indiska dryckesburkstillverkaren Hindustan Tin Works. Syftet med projektet är att under en vecka årligen ge metallburken global uppmärksamhet genom att uppmana till insamling och återvinning av metallburkar och informera om metallförpackningen förtjänster och miljövänlighet.
Den entusiastiska juryn, som bestod av Paul Iske, professor vid universitet i Maastricht, Simon Twilley från webbtvkanalen packtv.co.uk, John Nutting, chefredaktör för The Canmaker Magazine och Julian Carroll, VD för EUROPEN (The European Organization for Packaging and the Environment), var speceillt imponerad av den entusiasm och energi, med vilken Atit Bhatia presenterade "Canvironment Week".
Förstapriset på 10.000 euro delades ut av Empacs VD Gordon Shade i samband med Empacs Metal Packaging Forum, som ägde rum under avslutningsdagen på interpack i Düsseldorf.
"Vår tävling är ett utmärkt sätt att uppmärksamma innovationer vad gäller metallburkar och vilka funktioner vi i framtiden kan tillföra burkförpackningarna. Vi är också stolta över att juryn till vinnare valde ett initiativ som ligger oss i Empac varmt om hjärtat", sade Gordon Shade vid prisutdelningen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Metall Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK