...
Ny bläckstråleskrivare för mörka och svårmärkta ytor
 

Malmöbaserade märkningsföretaget MarkJet AB lanserar en ny bläckstråleskrivare (bilden), som är speciellt lämplig för utskrift på mörka ytor eller på ytor som är svåra att märka.
Skrivaren, som har beteckningen Videojet 1710, använder pigmenterat bläck med hög kontrast för att skapa tydliga koder på ytor där vanligt bläck inte är effektivt, till exempel färgat glas, gummislangar och kablar samt mörk kartong. Den kan skriva ut en mängd olika typsnitt på flera språk, samt streckkoder, 2D Data Matrix-koder, egna logotyper och grafik.


Videojet 1710 kan skriva upp till fem rader i hastigheter upp till 271 meter/minut. Den har ett bläcksystem, som är specialkonstruerat för pigmenterat bläck, med en konisk bläcktank som minimerar risken för sedimentering av bläcket. Vidare har bläcksystemet filter och automatisk omrörningsfunktion, som ger säker och tillförlitlig drift. Bläcksystemet är också moduluppbyggt, vilket gör underhållet enkelt.
Skrivhuvudet i Videojet 1710 är av Clean Flow-design, vilket minimerar intervallet för rengöring av skrivhuvudet även vid användning av de tuffaste pigmenterade bläcken.
Videojet 1710 använder vätskesystemet Smart Cartridge, som innebär att vätskepatronen har ett mikrochip, vilket läses av i skrivaren. Denna funktion säkerställer att rätt vätskor har installerats i maskinen. Smart Cartridge-behållarna är utformade att tömmas till hundra procent.
Videojet 1710 är utformad för tillförlitlig drift, skrivaren kan sättas i "standby"-läge med ström till enheten, utan att skriva ut, i upp till två veckor för att sedan startas upp och vara redo att skriva ut på mindre än 6 minuter. Vidare kan skrivaren köras i 4.000 timmar eller cirka ett års produktion, innan underhållsservice krävs
Skrivaren ersätter tidigare modell Videojet Excel Opaque.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Märknings- & Etiketteringsutrustning Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK