...
Albo System vänder på sedlarna i Thailand...
 

Kungsbackaföretaget Albo System AB, som är specialiserade på avancerade pallvändare som används inom grafisk och pappersindustrin, har fått en viktig maskinorder från centralbanken i Thailand.
Ordern omfattar tre pallvändare av modell "Bank Note" (bilden), som ska användas för att öka effektiviteten i sedelhanteringen vid banken.


År 2006 köpte Bank of Thailand sin första pallvändare från Albo System i ett försök att effektivisera sin sedeltillverkningsprocess. Målsättningen var att med en pallvändare utrustad med luft och skak försöka öka effektiviteten i sedeltillverkningen där sedelarken med sin prägling och alla sina speciella stämplar är mycket svåra att separera. Dessutom medför eventuella dubbelark dyra stopp i sedeltryckpressarna.
För normalt papper - även om det skulle vara mycket tunt - hade det inte varit någon större utmaning för Albo Systems pallvändare, men på grund av sedelpapprets karaktär var utgången mycket svårare att förutspå - särskilt eftersom Albo System inte kunde testa materialet i förväg då sekretessen kring sedeltillverkning är rigorös.
Efter installationen och någon dags testkörning visade det sig att Albo Systems pallvändare kunde lösa Bank of Thailands problem. Resultatet var över förväntan och installationen blev en stor framgång, eftersom den genast medförde ökad produktionshastighet och flera tillverkade sedlar.
De positiva erfarenheterna av den första pallvändaren gjorde att den thailändska centralbanken år 2009 utökade antalet pallvändare till fyra stycken och nu har man alltså beställt ytterligare tre.
"Senaste ordern på ytterligare tre pallvändare gör nu Bank of Thailands produktionsanläggning utanför Bangkok till en av de viktigaste referenserna i världen för Albo System", skriver företaget i ett pressmeddelande.
Den senaste thailändska ordern omfattar förutom själva pallvändarna även rekommenderade tillbehör samt installation och utbildning på plats.
Den speciella pallvändaren av "Bank Note" är baserad på Albo Systems pallvändarkoncept med luft och skak, som används för att blåsa rent, jämna och separera arken i en arkstapel, men innefattar även ett flertal specialframtagna modifikationer och specialanpassande tillbehör, som krävs för att kunna hantera det unika sedelpappret. "Bank Note"-modellen omfattar också en specialframställd pulver- och luktutsug, som förbättrar arbetsmiljön.
De tre senast beställda pallvändarna ska vara på plats och installerade hos den thailändska centralbanken innan utgången av år 2011.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK