...
ABB har utvecklat världens snabbaste palleteringsrobot
 

De senaste produktlanseringarna från teknikledande ABB innefattar två nya palleteringsrobotar, tre gripdon och ett användarvänligt programmeringsverktyg – allt designat för att göra palletering betydligt enklare, snabbare och effektivare, uppger företaget.
"Vi satsar på marknaden för palletering och det nya kompletta sortimentet tillgodoser nu alla integratörers och kunders behov", säger Klas Bengtsson, produktchef vid ABB:s enhet Robotics.
Den främsta roboten i ABB:s nya palleteringssortiment är den kompakta IRB 460 (bilden) med en lastkapacitet på 110 kilo. Man säger att det är världens snabbaste palleteringsrobot i och med att den klarar 2.190 cykler per timme!


Palleteringsroboten IRB 460 är fyraxlad och lämpar sig för höghastighetsIastning på pall samt säckpalletering. Den har en har en räckvidd på 2,4 meter och behöver 20 procents mindre golvyta samt är 15 procent snabbare än sin närmaste konkurrent.
Mer om IRB 460 och övriga robotar och robottillbehör i ABB Robotics pallleteringssatsninjg kan du läsa i nästa nummer av tidningen nord emballage (nr 5/2011) som utkommer inom kort i digital form.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK