...
Munksjö satsar på specialpapper och säljer sina förpackningsföretag
Rune O. Årnes, VD i Munksjö Inpak AS bekräftar tillsammans med Tommens Grams koncernchef Marit Rolset överlåtelsen till de nya norska ägarna. Till höger Finn Robert Müller, VD i Tommen Gram Folie AS.

Papperstillverkaren Munksjö AB ska renodla sin verksamhet och helt inrikta sig på tillverkning av specialpapper, exempelvis slipbaspapper, mellanläggspapper, elektrotekniskt papper, etc.
Som är direkt följd av denna strategi har Munksjö beslutat avyttra sin förpackningsverksamhet, som kommer att övertas av norska förpackningsföretaget Tommen Gram AS.
Munksjö skriver i ett pressmeddelande att affären ska genomföras som en inkråmsaffär omfattande hela den norska enheten Munksjö Inpak AS, med huvudkontor i Ski samt delar av den svenska enheten Munksjö Inpak AB i Ed.


Munksjö skriver i meddelandet att man för att trygga tillväxten och utvecklingen av Spantexaffären i Billingsfors kommer att behålla en stor tryckpress i Ed. Spantex är en serie tryckta och folierade specialpappersprodukter, som används för dekorering och förstärkning av laminatytor på möbler, golv, köksinredningar, etc.
Andra specialpapper, som Munksjö tillverkar, är exempelvis elektrotekniskt papper för isolering av högvoltskablar, slipbaspapper till slippapper och mellanläggspapper till stålindustrin. Tillverkningsanläggningar finns i Frankrike, Kina, Norge, Spanien, Sverige och Tyskland.
"Affären är ytterligare ett steg mot att renodla Munksjö som ett specialpappersföretag", säger Jan Åström, VD och koncernchef för Munksjö.
Affären beräknas vara helt avslutad den 31 augusti. Inga ekonomiska villkor för Tomme Gram Folies övertagande av Munksjö Inpak har meddelats, men Munksjö AB skriver att omsättningen för de avyttrade delarna var cirka 60 miljoner svenska kronor under år 2010.
Tommen Gram, med huvudkontor i Trondheim, tillverkar förpackningslösningar i plast, kartong, wellpapp, etc. som används inom områden som livsmedel, bygg, jordbruk, tillverkningsindustri, mm. Uppgörelsen med Munksjö AB innebär att Tommen Gram flyttar de övertagna verksamheterna vid Munksjö Inpak AS i Ski och Munksjö Inpak i Ed till sitt dotterbolag Tommen Gram Folie AS i Levanger, norr om Trondheim.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK