...
Ny grön film för industriell förpackning
Cortec Corp tillverkar den 100 procent biologiskt nedbrytbara filmen Eco-Corr.

Den 100 procent biologiskt nedbrytbara VCI-filmen har nu lanserats på marknaden. Det är Cortec Corp som utvecklat Eco-Corr baserat på sin patenterade VpCI-teknik. Enligt uppgift är det en film, som har bättre drag- och rivhållfasthet samt töjningsegenskaper jämfört med tidigare LDPE-filmer.
Filmen är certifierad enligt DIN Certco Din EN 13432 i Europa och enligt Biodegradable Products Institutes ASTM D6400 i USA.


Filmen är värme- och vattenstabil och löses inte upp och går sönder när den används. Den ger kontakt-, barriär och ångfasrostkydd i upp till två år. Den ger ett multimetallskydd och är en förbättrad ersättare för icke nedbrytbara och nitritbaserade VCI-filmer.
Vid kontakt med jord eller kompost bryts filmen ner snabbt och komplett, utan att kontaminera omgivningen. Den är nitrat- och aminfri. Det tar bara ett par veckor för filmen att helt omvandlas till koldioxid och vatten.
Metallkomponenter packade i den här filmen skyddas kontinuerligt mot salt, hög luftfuktighet, vatten, kondens, aggressiv industriell atmosfär och liknande korrosiva miljöer. Ångfasrostskyddsindikatorn kondenserar på alla metallytor i den stängda förpackningen.BO WALLTEG/JERRY PETTERSSON
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-08-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK