...
Nytt dämpande förpackningsmaterial lanseras på den nordiska marknaden
Det stötdämpande polyetenmaterialet Mondaplen har en konstruktion som påminner om wellpapp.
Henrik Isinger vid Mondaplen Sweden står bakom lanseringen.

En nyhet är på väg ut på den nordiska och baltiska förpackningsmarknaden och det är en nyhet där köparen faktiskt får mindre för pengarna. Det ska ses som positivt i och med att det handlar om mindre mängder material, som gör sitt jobb, ett viktigt argument i miljödebatten.
Produkten, som heter Mondaplen, är ett stötdämpande material som funnits i södra Europa i några år och som nu rör sig norrut. Det är en skummad polyeten, som tagit wellpappens konstruktion som förebild.


Att Mondaplenmaterialet ser ut som en wellpapp är inte konstigt. Materialet började utvecklas år 2001 av den väletablerade italienska wellpapptillverkaren Grifal i Bergamo och 2005 var man igång i fullskalig produktion. Sedan dess har materialet varit uppskattat av industrin i främst södra Europa.
Det är ett material som främst används för transportskydd av lättare produkter, till exempel datorer och annan elektronik eller för vissa produkter inom bilindustrin.
Bakom lanseringen i Norden och Baltikum står nybildade Mondaplen Sweden med basen i Halmstad. Henrik Isinger är ansvarig för lanseringen och han tar nu steget in på en för honom helt ny marknad.
"I första hand är Mondaplen ett förpackningsmaterial, men det kan även användas i andra sammanhang, till exempel för ljudisolering eller dämpning. Det är ett flexibelt material, som är väldigt styvt, när det används på rätt sätt", säger Henrik Isinger.
Läs mer om Mondaplen Sweden och det nya materialet i nästa nummer av tidningen nord emballage, som utkommer i digital form inom kort.



BO WALLTEG/JERRY PETTERSSON
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-08-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast Plast Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK