...
Björnekullas sylter och marmelader lever vidare när Finax övertar driften
Ett urval produkter ur Björnekulla Fruktindustriers sortiment.

Helsingborgsbaserade familjeföretaget Finax, som utvecklar och marknadsför spannmålsbaserade livsmedel som müsli, brödmixer, mjöl, etc., köper konkursdrabbade Björnekulla Fruktindustrier AB, enligt ett pressmeddelande.
Björnekulla, som är ett av Sveriges äldsta fruktförädlingsföretag med flera kända varumärken på marknaden för sylt, marmelad, saft, etc., försattes i konkurs i maj i år, men driften har hela tiden fortsatt i konkursboets regi. Finax uppköp av Björnekulla räddar nu inte bara det välkända företaget utan enligt uppgift också alla jobben vid anläggningen i Åstorp utanför Helsingborg.


"Björnekulla är ett varumärke förknippat med hög kvalitet och lång tradition, och vi är mycket stolta över att ta över företaget och se till att det lever vidare. I och med uppköpet breddar vi vårt erbjudande mot både handel och konsumenter, och stärker vår position på livsmedelsmarknaden", säger Martin Linde, som är VD på Finax sedan ett år tillbaka.
Björnekullas sortiment består av sylt, marmelad, saft, gurka, rödbetor, ketchup samt senap och återfinns hos alla ledande livsmedelsåterförsäljare i Sverige.
"Jag tror att Björnekulla nu har anledning att se mycket ljust på framtiden. Det är oerhört glädjande att hela verksamheten kunnat överlåtas och driften fortsätta i Åstorp. Överlåtelsen medför dessutom, vilket är mycket ovanligt i konkurssammanhang, att fordringsägarna kan påräkna i princip full utdelning för sin kapitalfordran", säger advokat Peter Thörnwall, konkursförvaltare för Björnekulla Fruktindustri.
Finax har formulerat en ambitiös tillväxtstrategi att år 2015 vara ett av de största cerealia- och frukostproduktföretagen i Norden och en omfattande produktlansering är planlagd till september.
Tidigare i år förvärvade Finax även verksamheten Baginto med produktlinjen Crazybakers, som specialiserat sig på renodlad tillverkning av gluten- och laktosfria produkter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK