...
Allt klart för PackDesign Engineer 2012
"En fantastisk möjlighet för oss att bidra till återväxten inom skandinavisk industri", säger Scanpacks projektledare Anna Lena Friberg (till höger), och de övriga medlemmarna i projektteamet: Susanne Rydberg (mitten) och Pernilla Sandberg (t.v.)

Som packnyheter.se tidigare meddelat (läs här) kommer en speciell förpackningsdesigntävling att arrangeras i samband med förpackningsmässan Scanpack 2012. Bakom PackDesign Engineer 2012, som riktar sig till konstruktörer och till elever på förpacknings- och designutbildningar, står förutom Scanpack även förpackningsbolaget Billerud samt livsmedelsföretaget Santa Maria.
Tävlingen betecknas som ett mästerskap i konstruktionsdesign och tanken är att den ska locka fler unga till förpackningsbranschen och skapa naturliga mötesplatser för erfarenhetsutbyten över generationer.


"Det här är en fantastisk möjlighet för oss att bidra till återväxten inom skandinavisk industri. Scanpack blir en naturlig mötesplats där unga och gamla, nyutbildade och erfarna kan träffas och utbyta kunskap och erfarenheter med varandra", säger Anna Lena Friberg, projektledare för Scanpack 2012.
PackDesign Engineer består av tre deltävlingar och finalen går live på Scanpack i oktober 2012.
Den första deltävlingen genomförs redan nu under hösten 2011 varifrån 20 bidrag kommer att gå vidare till semifinalen, som arrangeras under våren 2012. Bidragen kommer att bedömas av en jury bestående av åtta representanter från branschen och under ordförandeskap av  Bo Wallteg, från förpackningsklustret Packbridge..
Från Billeruds sida ser man en möjlighet att få fler unga människor att intresse sig för förpackningsdesign och förpackningskonstruktion.
"Vi vill lyfta fram branschens möjligheter och arbeta långsiktigt med att få fler unga att engagera sig i konstruktionsdesign", säger Jimmy Nyström, affärsutvecklingschef Packaging Boards vid Billerud.
Uppdragen för deltagarna i PackDesign Engineer 2012 handlar om att ta fram smarta och praktiska förpackningslösningar, som passar in i Santa Marias produktlinje.
"Vi har funnits med på Scanpack sedan starten och för oss är det en självklarhet att vara med och lyfta fram nya, unga talanger inom området för konstruktionsdesign", säger Åsa Yhlen, förpackningsutvecklare på Santa Maria.
Scanpack 2012 äger rum på Svenska Mässan i Göteborg 23 - 26 oktober 2012.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK