...
Stark start för FlexLinks nya transportörer
FlexLinks nya rostfria transportörer fick en flygande start i och med lanseringen på interpack i år.

Det har gått bra för den nya generation rostfria transportörer, som Göteborgsbaserade FlexLink lanserade på interpack i Düsseldorf i maj i år. Enligt ett pressmeddelande från företaget har orderingången varit stark och efter bara tre månader hade hela årets försäljningsmål överträffats med 50 procent.
"Transportörerna har fått tummen upp av de stora tillverkarna av dagligvaror inom livsmedel och hygienartiklar", skriver FlexLink i meddelandet.


De nya transportörerna i rostfritt stål är utvecklade för tillverknings- och förpackningslinjer inom dagligvaror och finns i tre bredder; 85, 180 och 300 millimeter. Kapaciteten hos de nya transportörerna är hög – versionen med 85 mm bredd klarar hastigheter upp till 120 m/min och de bredare versionerna upp till 80 m/min.
Konstruktionen är uppbyggd i moduler, vilket gör monteringen enkel och säkerställer en problemfri drift. Det är också enkelt att bygga om transportörsystemen när linjens layout skall ändras. Transportörerna är också enkla att rengöra, både utsidan och inuti. Ytor har gjorts självdränerande och fickor, där smuts och partiklar kan samlas, har minimerats
"Mottagandet hos kunder har varit väldigt starkt över hela världen och vi har sålt lösningar till alla de stora tillverkarna inom dagligvaror. Våra säljmål nådde vi redan två månader efter lanseringen", säger Tommy Karlsson, produktchef för rostfria transportörsystem hos FlexLink.
Tillämpningarna har huvudsakligen varit till förpackningslinjer inom mejeri, torra och konserverade matvaror och hygienartiklar, men den öppna och lätta konstruktion gör att intresset även har varit stort från industrier, som normalt inte använder lösningar i rostfritt stål.
"Våra nya transportörer i rostfritt stål gör det möjligt att bygga mycket effektiva systemlösningar inom fyllning och förpackningslinjer för konsumentvaror. Vi förändrar sättet man bygger högkvalitativa transportörsystem, tack vare konstruktionen, som är uppbyggd i moduler. Konstruktionen är lätt att göra ren och layouter enkla att förändra i takt med nya produkter lanseras eller maskinparken byts ut", säger Tommy Karlsson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK