...
En "fjäril" i din hand ger rätt dos!
Genom att med en hand vika ihop förpackningen så att "fjärilsvingarna" möts får man den undre filmen att spricka upp på anvisad plats och innehållet att rinna ut!

The Butterfly Pack är namnet på en ny och annorlunda förpackningslösning från det USA-baserade företaget Ampac, som är specialiserade på utveckling och tillverkning av förpackningar inom detaljhandel, livsmedel, djurmat, läkemedel, etc.
"Fjärilsförpackningen" är en unik dosförpackning, som är avsedd att användas med en hand, vilket gör att man enkelt kan administrera innehållet i exempelvis en kopp, ett glas, eller annat kärl, medan man håller detta med den andra handen.


The Butterfly Pack består av två plastfilmer med goda barriäregenskaper – en flexibel, lättböjlig film på ovansidan och en halvstyv film på undersidan. Mellan filmerna finns produkten, som kan vara en vätska eller en annan typ av flytande produkt.
Vid användandet plockar man upp "fjärilen" med en hand med den halvstyva sidan neråt. Genom att mellan exempelvis tumme och långfinger böja dosförpackningens ändar mot varandra formar man en "fjäril" av förpackningen och när "vingarna" möts spricker den halvstyva underfilmen upp och innehåller rinner ut!
Den annorlunda förpackningen kan användas till ett flertal olika produkter exempelvis för administrering av läkemedel, för smaksättning eller sötning av drycker, dosering av rengöringsmedel eller tvättmedel, för korrekt portionering av livsmedelstillsatser och kryddor, som dosförpackning för hår- eller duschschampo, etc., etc.
"Detta är en unik och innovativ förpackning där vi med hjälp av styva och flexibla barriärfilmer format en konsumentvänlig doseringspåse, som är både rolig och bekväm att använda", säger Ampacs innovationschef Sal Pellingra.
The Butterfly Pack kommer att marknadsföras i Nordamerika av Kanada-baserade företaget EasyPack Solutions och doseringspåsarna kontraktpackas av företaget Knowlton Development Corporation i Quebec, som använder en EasySnap 3-maskin för ändamålet. Maskinen är en automatisk VFFS-maskin (Vertical Form-Fill-Seal) som formar och fyller påsarna, vilka sedan värmeförseglas längs alla fyra kanterna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kemteknisk Läkemedel Livsmedel Marknad Plast Plast Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK