...
Huhtamäki stänger fabrik i Nya Zeeland

Finska förpackningskoncernen Huhtamäki Oyj meddelar att man kommer att stänga en av sina tre anläggningar i Nya Zeeland. Det är tillverkningsenheten för flexibla förpackningar i New Lynn, strax sydväst om Auckland, som kommer att läggas ner.
Stängningen av fabriken, som för närvarande går med förlust, beräknas vara genomförd inom ett år. 135 anställda berörs av beslutet.


Nedläggningen av produktionsenheten i New Lynn görs för att optimera koncernens tillverkning av flexibla förpackningar, skriver företaget i ett pressmeddelande.
Huhtamäkis kunder inom flexibla förpackningar i Oceanien-regionen kommer även fortsättningsvis att betjänas via företagets försäljningskontor i Auckland, Nya Zeeland och Melbourne, Australien, medan New Lynn-fabrikens tillverkning flyttas till Huhtamäkis produktionsanläggningar för flexibla förpackningar i Indien, Thailand och Vietnam.
Huhtamäki räknar med att nedläggningen kommer att belasta resultatet för tredje kvartalet 2011 med en engångskostnad på cirka 8 miljoner euro, medan den årliga besparingen – med början från andra halvåret 2012 – beräknas uppgå till cirka 5 miljoner euro
Förutom anläggningen i New Lynn har Huhtamäki två andra tillverkningsenheter i Nya Zeeland, även de belägna i Auckland-området. Det är dels en fabrik för tillverkning av produkter inom Food Service-området, belägen i Henderson, dels en fabrik för tillverkning av formpressade fiberförpackningar, belägen i Otahuhu. Efter nedläggningen av New Lynn-enheten kommer Huhtamäki att ha cirka 320 anställda i Nya Zeeland.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK