...
Crown satsar hårt på Kina och utökar antalet dryckesburksfabriker till tio!
Dryckesmarknaden i Kina växer mycket starkt i takt med ökat välstånd i landet.

Multinationella metallförpackningskoncernen Crown Holdings, Inc., med huvudsäte i Philadelphia, Pennsylvania, USA, satsar hårt på den snabbväxande kinesiska dryckesmarknaden. För knappt ett år sedan meddelade Crown att man skulle bygga tre nya fabriker i Kina för tillverkning av dryckesburkar (läs här) och nu har man bestämt att man utöver det skall bygga ytterligare två fabriker samt utöka en av de enheter, som är under uppförande, med en andra burklinje.
När alla fabrikerna är färdigbyggda innebär det att Crown kommer att ha inte mindre än 10 fabriker i Kina för tillverkning av burkändar och dryckesburkar i metall.


De två nya burkfabrikerna kommer att byggas i Zhengzhou i centrala Kina och i Changchun, som ligger i den nordöstra delen av landet. Fabrikerna kommer vardera att ha en årlig produktionskapacitet på 720 miljoner tvådelade aluminiumburkar.
Fabriken i Zhengzhou, som i första hand kommer att betjäna Henan- och Shandong-provinserna kommer att tillverka burkar i volymen 33 centiliter, medan anläggningen i Changchun ska tillverka såväl 33 som 55 centiliters burkar. Zhengzhou-fabriken är beräknad att vara starklar första kvartalet 2013 och fabriken i Changchun under tredje kvartalet samma år.
Crown Holdings har också beslutat att utöka fabriken i Putian i Fujian-provinsen med en andra tillverkningslinje. Den nya produktionslinjen ska tillverka 33 centiliters standard dryckesburkar samt "slimmade" 25 centiliters burkar. Den nya linjen beräknas vara färdig under första kvartalet 2013 och då kommer Putian-fabriken, som just nu är under uppförande, att ha en årlig tillverkningskapacitet på 1,4 miljarder dryckesburkar.
"Dryckesmarknaden i Kina växer i snabb takt och genom beslutet att bygga ytterligare två burkfabriker stöder vi våra kunder tillväxt på marknaden. Fabrikerna är också ett bevis på den kraftigt ökande populariteten hos de kinesiska dryckeskonsumenterna för burken som förpackningsform", säger Jozef Salaerts (bilden ovan till höger), VD för Crown Holdings Asia-Pacific, i en kommentar.
För närvarande har Crown Holdings fem burkfabriker i drift i Kina (Beijing, Foshan, Huizhou, Hangzhou och Shanghai) samt tre fabriker under uppförande (Putian, Heshan och Ziyang). Tillsammans med de två nu beslutade fabrikerna i Zhengzhou och Changchun kommer koncernen alltså om några år att ha inte mindre än tio producerande dryckesburksfabriker i Kina!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK