...
Invest Sweden startade sin brasilianska verksamhet med deltagande på Fisbal-mässan

På den internationella förpackningsmässan Fisbal  i Sao Paulo, Brasilien, vilken är Latinamerikas största förpackningsmässa, hade Invest Sweden en egen monter.
Mässan ägde rum i juni och deltagandet på Fisbal markerade startskottet på Invest Swedens närvaro i Brasilien, där Nils Grafström (t.v. på bilden), tidigare Latinamerikachef på Stora Enso, fått uppdraget att bygga upp Invest Swedens verksamhet.


Vid sidan av mässdeltagandet genomförde Invest Sweden under utställningsdagarna även företagsmöten med brasilianska pappers- och förpackningsföretag.   
"Fisbal är ju Latinamerikas största förpackningsmässa och det är intressant att notera hur det internationella inslaget ökar år från år", säger Nils Grafström, som också noterade att mässan speglade plastens dominerande ställning som förpackningsmaterial i Brasilien.
Förutom Invest Sweden fanns även svenska företag som Tetra Pak och FlexLink på plats med egna montrar på Fisbal.
Förutom att marknadsföra svensk förpackningsindustri i Brasilien har Invest Sweden i sommar även deltagit på den stora förpackningsmässan Korea Pack i Seoul, som är Sydkoreas största mässa med inriktning på förpackningar och förpackningsmaskiner, material och tillhörande teknologi.
Förutom Invest Sweden fanns även representanter från förpackningsklustret Mid Sweden på plast i Sydkorea och tillsammans träffade man ett antal sydkoreanska företag inom förpackning och livsmedel; bl.a. Hansol och CJ (Cheil Jedang). Invest Sweden träffade även KIMM (Korea Institute of Machinery and Material) och diskuterade samarbetsprojekt inom tryckt elektronik. Resultatet av ovanstående möten är konkreta samarbetsavtal med svenska företag och forskningsinstitut.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK