...
Huhtamäki köper kartongföretag och slutför förvärv av filmtillverkare
Exempel på kartongförpackningar ur Paris Packagings produktsortiment.

Finska förpackningskoncernen Huhtamäki Oyj har köpt den USA-baserade förpackningstillverkaren Paris Packaging, Inc. för 22,8 miljoner euro (cirka 218 miljoner kronor), enligt ett pressmeddelande.
Huhtamäki meddelar också att man slutfört köpet av brasilianska plastfilmstillverkaren Prisma Pack Indústria de Filmes Técnicos e Embalagens Ltda, som vi tidigare informerat om (läs här). Den affären kostar Huhtamäki 20 miljoner euro (cirka 195 miljoner kronor).
"Förvärven är exempel på hur vi drar nytta av vår starka finansiella ställning och fokuserar på tillväxt för att bli ännu mer konkurrenskraftiga", säger Jukka Moiso, VD och koncernchef i Huhtamäki Oyj.


Paris Packaging, med huvudsäte i Paris, Texas, tillverkar specialutformade förpackningar av falskartong och Huhtamäki gör förvärvet för att stärka sin position inom segmenten foodservice- och konsumentförpackningar i Nordamerika.
Paris Packaging, som förutom huvudanläggningen i Paris, Texas, även har tillverkningsenheter i Andalusia, Alabama, och Hopkinsville, Kentucky, omsatte år 2010 cirka 43 miljoner euro (cirka 410 miljoner kronor).
Köpet av Paris Packaging gjordes av Huhtamäkis USA-baserade dotterbolag och säljare var investeringsbolaget 21st Packaging Holding, L.P.
"Vi är glada över att ha förvärvat ett företag med så hög kvalitet. Utökningen med en konverteringsanläggning för specialförpackningar i kartong kompletterar vårt befintliga utbud av muggar, tallrikar, brickor, behållare och andra typer av foodserviceförpackningar och visar på vårt engagemang för tillväxt i Nordamerika", säger Clay Dunn, som är VD för Huhtamäki North America.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Förpackningsmaterial Kartong Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK