...
”State-of-the art” teknik i Schütz Nordics nyinvigda fabrik

Joacim Brenier till höger, vann golftävlingen före Christian Vidal.

I många år har Schütz Nordic haft sin bas i Kongsvinger under ledning av Knut Pedersen och en väl fungerande verksamhet har byggts upp. I år har stora förändringar skett. Ny vd är Erik Platek, medan Knut Pedersen fortsätter som Senior Adviser, och den 24 augusti klipptes bandet som ett bevis på att den nya fabriken var invigd. På plats fanns drygt sjuttio personer, kunder, press samt honorares som kommunordföranden Arne Bones och Roland Strassburger, CEO i Schütz GmbH & Co.


Schütz Nordic har nu en hypermodern anläggning för produktion och återvinning av IBC – containers. Totalt förfogar man nu över 20 000 kvadratmeter och en fabrik som är cirka tre gånger större än den gamla fabriken som ligger på samma industriområde i Kongsvinger. Lokalen är inte nybyggd, men det man installerat i den är desto nyare.
Bland annat har vad som sägs vara Europas modernaste formblåsningsmaskin installerats. Det är en kontinuerlig formblåsare som på ett imponerande sätt blåser containrarna i tre lager. Schütz är unika så tillvida att man bygger sina egna formblåsningsmaskiner och enbart för eget bruk.
En robotautomatiserad linje för tillverkning av stålgaller och därefter stålburarna till containrarna är en annan nyhet och inte minst har man satsat på en ”state-of-the art” linje för rengöring och återvinning av använda, återtagna containrar.
Alla återtagna containers tas om hand och rensas innan plasten går till återvinning. All återvunnen plast används för att tillverka pallar, hörnförstärkningar och andra komponenter, och rensningsvattnet filtreras med senaste teknik.
Invigningen avslutades med en fest på Kongsvinger Festning och dagen efter genomfördes Schütz Nordics golftävling. Som vid de flesta golftävlingar var rundan en katastrof för alla deltagare enligt deras egna utsagor. Kanske var det en felaktig uppladdning kvällen innan, kanske var det för svårt att se greenerna från utslagsplatsen, kanske var det strilande duggregnet ett hinder i vägen eller kanske var det greenerna som var för kärva. Åtminstone var det synpunkter som dök upp efter det artonde hålet. Med tanke på kommentarerna var det nästan konstigt att någon trots allt vann, nämligen Joacim Brenier från Truck & Trailer i Oslo. På andra plats kom Christian Vidal, Billerud och trea blev Tommy Björkskog, Ahola Transport Oy. På allmän begäran tillkännages inga poäng!
I nord emballage nummer 6 kommer mer information och uttalanden från invigningen.



Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-09-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK